petak, 19. prosinca 2014.

Biber meso

Sastojci:
500gr mesa( teletine) ,2 luka , 2cenjacesnjaka , 1velika mrkva ili 2 manje , 1 svezanjpersina bosiljka vode zaprska: 1kasikasenfa 1 kasikabrasna 3 dlvode zacini: 1 kasikica sol,,vegeta,origano,moze i malo vegete pikant 1 velika kasika alava paprika 1/2 kasikice cenjaka u granulama 1 dlvina 2-3 listica lovor lista 1/2 kasike bibera(moze i manje probajte po zelji)

Priprema:
1.Sitno isjeckati luk,persin,bosiljak,mrkvu i cesnjak pa staviti na ulje da se dinsta.Dobro izdinstati pa dodati sitno narezano meso,po potrebi dodavati malo tople vode da nebi zagorilo i ostaviti da se dinsta uz povrmeneo mjesanje i nadoljevanje vode.
2.Kad je meso omeksalo napraviti zaprsku od senfa brasna i vode pa dodati u meso,dobro izmjesati i dodati zacine.Pustiti jos par minuta da se ujednaci pa dodati vino i malo da krcka i izgasiti sporet.

Nema komentara:

Objavi komentar